Yedek almıyosanız siz de bu duruma düşebilirsiniz.

Yedek almıyorsanız

Yedek almıyorsanız bir gün siz de bu duruma düşebilirsiniz.

Bir gün bütün verileriniz kaybolursa?

Bilgisayarınız çalınırsa yenisini alabilirsiniz, ama verilerinizi satın alamazsınız.

Basit bir elektrik kesintisinden yangın ya da benzeri bir felakete kadar bir çok etken kurumlar için çok önemli olan verilerin kaybına neden olabilir. Hatta çalışan personelin yanlışlıkla veya kasten davranışları da veri kaybına sebep olabilir. Asla geri getirilemeyecek muhasebe kayıtlarından , günlerce üzerinde çalıştığınız proje dosyalarınıza kadar bir çok verinin yedeğini almak son derece önemlidir.

İster kişisel ister kurumsal olsun, düzenli olarak yedekleme yapmak bir çok zor durumda imdat kolunu çekmekle eşdeğerdir. Böyle bir felaket başa gelmeden önce tedbirli davranarak belli aralıklarla yedek alınmalıdır.

Hangi yedekleme cihazını seçmeliyim ?

Yedeklemede en önemli konu yedeklemeyi yaptığınız medyanın seçimidir. Medya seçiminde ise başta güvenilirlik olmak üzere hız, kullanılabilirlik, bulunabilirlik ve fiyat kriterleri öne çıkar. Yedeklemede güvenirlik çok önemlidir. Disketleri, teypleri ve memory stick'leri bir kenara bırakırsak yedeklemede en iyi alternatif NAS Cihazlarıdır.

Güvenilir, yüksek kapasiteli, hızlı ve uygun fiyatlı olan NAS Cihazları hem kişisel hem de kurumsal yedekleme için oldukça uygundur. Üstelik dayanıklı olmaları sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilirler.

NAS Cihazı Nedir ? 
Basit bir tabirle ağa bağlanabilen depolama cihazı olarak tanımlanan NAS, İngilizce Network Attached Storage yani Ağa Bağlanabilen Depolama Ünitesi anlamına gelmektedir. Üzerinde ağ bağlantısı bulunan bir kutu, bu kutuya bağlanan bir ya da birden fazla sabit diskle çalışan NAS cihazlarının üzerinde genelde Linux tabanlı bir işletim sistemi çalışır.

Ağ üzerinden IP numarası ile erişilebilen NAS cihazlarındaki dokümanlara bilgisayar, tablet hatta cep telefonu bile erişilebilmektedir.

Bilgi güvenliği 
Birçok NAS sunucuya birden fazla sabit disk takılabilir. Genelde 2 ya da 4 yuvası bulunan bu cihazların üst düzey modellerinde 6 ya da 8 adet sabit disk bağlantı özelliği de mevcuttur. Ayrıca birçok NAS cihazına USB üzerinden ek olarak sabit disk de bağlanabilmektedir.

Birden fazla sabit disk bağlanabilen birçok NAS cihazlarında bulunan RAID özelliği ile aynalama sistemi ile verilerin güvenliği de sağlanıyor. Bu sistem sayesinde örneğin 4+4 = 8 TB kapasiteli iki disk bağlanan bir NAS sunucunun kapasitesi 8 TB yerine 4 TB olarak görülüyor. Aynı bilgiler her iki diske yazıldığı için kapasite azalıyor ancak verilerin güvenliği de sağlanmaktadır.

Disklerden biri arızalandığında bile verileriniz güvendedir.

Size uygun yedekleme çözümlerimiz ve ayrıntılı bilgi için bize ulaşınız. 

Bir Cevap Yazın